Trappa ner din rökning med Nicotinell® tuggummi – öka dina chanser att bli rökfri

För dig som har försökt att sluta röka flera gånger utan att lyckas kan det vara bra att prova att trappa ner istället för att sluta tvärt. Du mår till att börja med bättre om du röker färre cigaretter. Dessutom visar forskning att chansen att lyckas sluta röka helt ökar betydligt för den som trappar ner.* Med Nicotinell® nikotintuggummi får du det stöd du behöver för lyckas.

Det smarta med att trappa ner är att du steg för steg vänjer dig vid att vara utan cigaretter. Du kan i din egen takt välja bort de cigaretter som är lättast att avstå från. Och med stöd av Nicotinell® nikotintuggummi slipper du den värsta abstinensen, eftersom du kan möta suget så fort det kommer. Du får gott om tid på dig att vänja dig av med själva rökandet – tiden är på din sida. Kom ihåg – det finns inga misslyckanden! Varje cigarett du ersätter är en framgång och ett steg på vägen mot ett rökfritt liv!

Varför det fungerar bra att trappa ner med Nicotinell®

 • Det ger dig tid att ta kontroll över begäret
 • Du kan dra ner i din egen takt
 • Du minskar abstinensen

Tips för att kontrollera rökbegäret

Det finns flera saker du kan göra när du känner röksuget komma krypande. Prova några av våra tips för att kontrollera abstinensen.

Ring en vän.
Påminn dig själv om
varför du vill sluta
Ta reda på vilka
cigaretter som är
svårast att avstå
från - ersätt dem
med Nicotinell®.
Vet du när
röksuget
brukar komma?
Se till att ha Nicotinell® tillgängligt!
Drick ett glas
vatten.
Ta ett
nyttigt mellanmål.
Ta en promenad.
Motion hjälper
faktiskt.
Röksuget varar bara
ett litet tag.
Håll ut eller
distrahera dig en
stund!
Se till att få stöd!

Svårt att bryta vanan?

Även om abstinensen blir mildare när man trappar ner på rökningen, kan det fortfarande kännas jobbigt. Mycket går att parera med vilja, men för att känna sig säker kan det vara bra att ha en strategi för hur man ska hantera situationerna. Om du redan innan suget sätter in har bestämt dig för hur du ska hantera situationen så blir suget och abstinensen lättare att handskas med.

tips

Att tänka på när du trappar ner

 • Behåll ditt fokus - det är alltid knepigt med förändringar. Gör det inte svårare än det är – börja med att avstå från den cigarett du tror att du kommer sakna minst!
 • Sätt upp mål och delmål. Känn dig inte pressad, utan fokusera på det mål som är närmast.
 • Belöna dig med någonting du tycker om när du når dina mål.
 • Tänk på att du kan ersätta dåliga vanor med goda – passa på att hitta någonting nyttigt eller roligt att börja med när du trappar ner på din rökning.
 • Att du trappar ner betyder inte att du ska sluta att ha kul – planera in någonting du ser fram emot.
 • Ta emot stöd – tala om för din omgivning att du trappar ner rökningen och behöver stöd från dem.
 • Har du backat ett trappsteg? Lugn, du är inte ensam om att stöta på motgångar. Håll ditt mål i sikte och kämpa på!
 • Skapa din personliga 7 Keys to Quit Produktguide här

*Att trappa ner på rökningen innan man slutar helt är en metod som godkänts av Läkemedelsverket för Nicotinell® tuggummin. Det finns flera vetenskapliga studier som visar att nikotintuggummin hjälper dig att sluta röka genom att börja med att trappa ner på rökningen.

Du bör ha lyckats reducera antalet cigaretter per dag efter 6 veckor och gjort ett allvarligt försök att sluta röka inom 6 månader, annars bör du söka professionell hjälp.

Stead LF and Lancaster T. Interventions to reduce harm from continued tobacco use (Review). The Cochrane Library 2010, Issue 9.

trappa-ned

Nikotintuggummi

Nicotinell® nikotintuggummi finns i sex smaker och två styrkor.

Håller abstinensen på att vinna?

Använd Panic Button eller chatta med vår personal!


Panic

Chatt