Nikotintuggummi

Nicotinell® nikotintuggummi gör det lättare att sluta röka, eftersom det hjälper dig att kontrollera begäret när röksuget sätter in. Tuggummit finns i två olika styrkor, men oavsett vilken styrka du väljer får du alltid ett mjukt tuggummi som är lätt att tugga och som har en krispig yta, precis som ett vanligt tuggummi.

Nicotinell® nikotintuggummi finns också i olika smaker, så att du kan variera dig eller hitta en favorit. Välj mellan mint, peppermint, fruit, tropisk fruit, lakrits eller spearmint. Nicotinell® nikotintuggummi säljs i förpackningar med 24, 96 eller 204 stycken i varje.

1.

30
MIN

2.

Använd Nicotinell® så här:

1. Tugga tills nikotinsmaken blir stark.
2. Låt tuggummit vila i kinden till smaken avtar.

Upprepa i ungefär 30 minuter tills allt nikotin utsöndrats.

Tugga rätt för att bli rökfri

För att få bästa effekten av Nicotinell® nikotintuggummi är det viktigt att du tuggar rätt. Illustrationen ovan visar hur du ska använda Nicotinell®: efter att du har tuggat ett par gånger smakar tuggummit starkt av nikotin. Detta tas upp i munnen och fortsätter ut i blodet. Låt tuggummit vila mellan tandkött och kind så länge det smakar starkt.


Tänk på att göra uppehåll

Om du inte gör några uppehåll i tuggandet, så frigörs mera nikotin än du kan ta upp i munnen. Du kommer därför att svälja ner det och i magen gör nikotinet ingen nytta. Om du tycker att det kliar i halsen, svider i magen eller du får besvär av hicka eller gaser, så är det tecken på att tuggummit ska vila längre.

När den starka smaken har avtagit kan du tugga igen. Upprepa proceduren: tugga, vila, tugga, vila, till dess att allt nikotin har utsöndras, vilket brukar ta ungefär 30 minuter.

I början av behandlingen kan du ta 1 tuggummi varje till varannan timme. I de flesta fall är 8-12 tuggummin per dag tillräckligt, oavsett styrka. Största dygnsdos vid användning av 2 mg tuggummin är 25 tuggummin och av 4 mg tuggummin 15 tuggummin.

Läs bipacksedeln noga och följ anvisningarna.

Kombinera för att sluta röka

Kombinationsbehandling

Vissa kan bli extra hjälpta av att kombinera nikotinplåster med nikotintuggummi. Med kombinationsbehandling hanterar man sitt röksug på två fronter dygnet runt. Det ger både jämn och snabb tillförsel av nikotin och kan hjälpa den som behöver lite extra stöd för att klara av att sluta röka.

Håller abstinensen på att vinna?

Använd Panic Button eller chatta med vår personal!


Panic

Chatt