Nikotinsugtabletter

Nicotinell® sugtabletter med nikotin är Sveriges mest köpta i sitt slag. De hjälper till att hantera abstinensen på ett diskret sätt och hjälper dig att kontrollera röksuget, med en fräsch mintsmak. En av de stora fördelarna med tabletten är att ingen märker att du har den i munnen.

Nicotinell® sugtablett med nikotin finns i två styrkor, 1 mg och 2 mg, som du kan välja mellan beroende på hur mycket du rökt eller hur långt du kommit på vägen mot att bli rökfri. Nicotinell® sugtabletter med nikotin säljs i förpackningar om 36, 96 eller 204 tabletter i varje.

1.

30
MIN

2.

Använd sugtabletten rätt

1. Sug tills nikotinsmaken blir stark.
2. Låt sugtabletten vila i kinden tills smaken avtar.

Upprepa i ungefär 30 minuter tills tabletten tar slut.

Använd Nicotinell® sugtabletter så här:

Sug på en sugtablett när du känner ett behov av att röka. För att få bästa möjliga utbyte av Nicotinell® sugtabletter är det viktigt att du använder rätt teknik:

När du har sugit en stund på tabletten blir smaken stark. Det betyder att nikotinet har börjat frigöras. Nikotinet tas upp i munhålan och fortsätter ut i blodet. Låt sugtabletten vila mellan tandkött och kind så länge den smakar starkt.

Om du inte gör några uppehåll, så frigörs mera nikotin än du kan ta upp i munhålan. Du kommer därför att svälja ner det och i magen gör nikotinet ingen nytta. Om du tycker att det kliar i halsen, svider i magen eller att du får besvär av hicka eller gaser i magen, så är det tecken på att sugtabletten ska vila längre i kinden. Nikotin kan irritera slemhinnan, och det är därför det kan klia i halsen när man sväljer det.

När den starka smaken har avtagit, suger man på tabletten igen och det hela upprepas: suga, vila, suga, vila, till dess tabletten tar slut, efter ungefär 30 minuter.

I början av behandlingen kan 1 sugtablett tas varje till varannan timme. I de flesta fall är 8-12 sugtabletter per dag tillräckligt. Om du fortfarande känner ett röksug kan du ta ytterligare sugtabletter. Största dygnsdos är 30 sugtabletter med 1 mg eller 15 sugtabletter med 2 mg.

Läs bipacksedeln noga och följ anvisningarna.

Håller abstinensen på att vinna?

Använd Panic Button eller chatta med vår personal!


Panic

Chatt